Posted on

Släkt & Hävd om «norsk»-svenske reisende

Genealogiska Föreningen i Sverige har nettopp kommet med siste nummer av Släkt & Hävd (nr. 3-4 2020). Bladet inneholder to artikler, men den mest interessante for oss i Norge er artikkelen som heter «En resandefamilj med afrikansk påbrå – Carl Gustaf Abrahamsson (1796-1870) og Agneta Maria Stålberg (1797/1803-1884, deras närmaste anor och efterkommande.» Artikkelen er skrevet av Margareta Edqvist og Arvid Bergman. Flere av barna etter Carl ble født i Norge og noen av dem har også norske etterkommere.

Denne familien reiste altså mye i Norge, og mange av barna er dokumentert født i forskjellige prestegjeld her i landet. Ikke alle barn er fulgt opp, men dette lar seg nok gjøre for den som tilhører slektens norske greiner.

I artikkelen redegjøres det også for både Carl Gustafs og Agneta Marias foreldre. Det kommer dermed fram av artikkelen at Agnetas søster Anna Sofie blant annet er å regne blant forfedrene til Tater-Milla som Dagfinn Grønoset skrev bok om i 1974: «Tater-Milla – Stor-Johans datter».

Artikkelen går over 53 sider i tidsskriftet og inneholder mer enn 260 fotnoter og avsluttes med en stor slektstavle over to sider. Artikkelen er godt skrevet og belyser altså flere etterkommer-grener i Norge etter denne reisende-kretsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *