Posted on

MyHeritage + Legacy. Skuffende utvikling!

Når leverandøren av slektsprogrammet Legacy lar seg kjøpe av det selskapet jeg misliker mest i den genealogiske verden da ser det mørkt ut for videre bruk av mitt favorittprogram for å holde orden på slektstreet mitt. Det viser seg gang på gang at slike oppkjøp ofte går utover minstemann som i dette tilfellet er Millennia (Legacy) mens My Heritage som er en stor pengemaskin som gjør sitt beste for å lokke penger av slektsforskere og som selv leverer noe jeg vil kalle leke-genealogi nok igjen vil gjøre det de kan for å melke Legacy-kundene for ekstra penger og muligens også kundenes slektstrær som de senere skal bruke til å lokke nye kunder inn i pengemaskinen.

Av denne grunn har jeg nettopp satt i gang med utprøving av alternative slektsprogrammer slik at jeg kan avvikle Legacy som verktøy. Det er synd fordi jeg føler at nettopp Legacy har de tingene jeg trenger, er gode på designet av skjermbildene og ikke minst lar meg registrere nøyaktige og gode kildehenvisninger for de personene jeg finner.

Imidlertid forsøker jeg så godt jeg kan å unngå å komme i nærmere kontakt med My Heritage og jeg frykter at de i det minste vil sette sitt eget leketøypreg på Legacy, i verste fall si opp de ansatte og legge ned hele programmet for å slippe konkurransen fra markedets til nå beste slektsprogram. Tidligere har jeg skrytt av Legacy og anbefalt andre å ta det i bruk som sitt foretrukne program. Det vil aldri skje igjen.

Jeg ønsker Legacy alt godt for fremtiden, men frykter for deres arbeidsplasser og for selve programvaren som nå etter min mening kommer til å dø slik den ser ut i dag i beste fall.

One comment MyHeritage + Legacy. Skuffende utvikling!

 1. Hei
  Har hatt en pause noen år med slektsforskning
  Brukte tidligere My Heritage, men da jeg ikke ønsket å betale så mye som det plutselig kostet stoppet jeg opp
  Har lyst på å komme i gang igjen
  Har du et godt forslag til verktøy jeg bør teste ut.
  Tenker at det ikke bør koste så altfor mye

  Per

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *